Bankszámlaszám: 55400118-11057350-00000000 Adószám:18286162-1-05
(IBAN) HU71 5540 0118 1105 7350 0000 0000

Repce és Audrey, egyesületünk legfiatalabb segítő kutyusai



 Egyesületünk két újabb terápiás kutya tanulóval bővült. 2012 május 31-én Zöldmáli Piperkőc Repcét a Piperkőc Kennel ajánlotta fel segítő kutyának, hogy ezzel támogassa a Nemzeti Örökség Programunkat (NÖP). Így a rövid szőrű magyar vizsláink mellett egy drótszőrű magyar vizslával is bővült csapatunk. A kislány a Segítő Vizslák családjába került, Huba és Botond kutyák mellé, így elindult a kölyök felkészítése a 2013-as terápiás kutya vizsgára.
Napirendjét főleg a szocializáció különböző színterei tarkítják, ahol nem csak a kutyák világával, de az emberek különleges, zajokkal és furcsábbnál furcsább tárgyaival, eszközeivel ismerkedhet meg. Nagyon jól viseli az új ingereket, ami kölyökkori Embermamája: Kata, körültekintő, és felelőségteljes gondoskodásának köszönhető (Korai idegrendszeri stimuláció).
Repcét a 8 fős alomból választotta ki Niki, kölyökteszt segítségével, kifejezetten terápiás célra. Már a teszten is kiemelkedő tulajdonságokat mutatott (apport, emberi kötödés...), így a képzése során ezen tulajdonságok fontos szerepet kapnak. A képzési programja az apport szeretetére épül. Nagyon könnyen tanul, hamar felismeri az összefüggéseket.
Repce mindennapjairól, és képzéséről további történeteket olvashatsz a Segítő Vizslák naplójában.




Második legfiatalabb tanuló kutyusunk Audrey (Malinois). 2012.május 27-én került Edinához a Garde de la Vie kennelből. Kedves, barátságos, könnyen leveszi az embert a lábáról. Pörgős, fáradhatatlan kiskutya, szeret játszani, mozogni, tanulni. Új helyeken, helyzetekben is könnyen feltalálja magát.

 

Pár nap alatt megtanulta az "ült", "feksziket", azt, hogy etetésnél ülve, illetve szemkontaktust felvéve megvárja a "tiéd" parancsszót, és csak ekkor láthat neki jól megérdemelt finomságának.


 


Megtanulta mi az a "nem".
Kezdetektől fogva sokat sétálnak Edinával, így hamar megtanult láb mellett haladni szemkontaktust tartva. Ez már pórázzal és anélkül is szépen megy.

 


A helyben maradás szintén jól megy már (persze csak a korának megfelelő mértékben), ezt is rendszeresen gyakorolják.



Néhány "trükköt" is megtanult az ifjú terápiás tanonc pl.: pacsit ad, forog, bukfencezik, kúszik, megérinti az orrával az ember kezét.
Audrey életét tovább követheted Edina honlapján: http://audreymali.blogspot.hu/